Paměť národa

Projekt „Životy našich sousedů“

Žáci naší školy se věnovali projektu s názvem „Životy našich sousedů“, který měl za cíl zachytit a přiblížit životní příběhy významných osobností z našeho okolí. Jeden z těchto příběhů se zaměřil na paní Ivanu Kopáčkovou.

Projekt začal náhradním rozhovorem s pamětnicí Ivanou Kopáčkovou, během kterého žáci získali důležité informace o jejím životě a zážitcích. Následně školní tým zpracoval všechny poznatky a zaznamenal je na papír formou životopisu, který zachycuje hlavní momenty a události paní Kopáčkové.

Dalším krokem bylo vytvoření scénáře, kterým se budou řídit žáci při namlouvání životního příběhu. Po pečlivé přípravě se vydali do Prahy, kde se zapojili do workshopu zaměřeného na stříhání a editaci videa.

Po sestříhání a úpravě materiálu následovala fáze přidání fotografií a dokončení videa. Tým se pak pustil do tvorby traileru, který představí široké veřejnosti podstatu projektu.

V závěrečné fázi projektu bylo celé dílo prezentováno v Eurocentru, kde žáci sdíleli své zkušenosti a poznatky s ostatními. Žáci vyjádřili vděk a ocenění paní Kopáčkové, stejně jako panu Režovi, paní Jandové a paní Lenové, kteří se podíleli na jeho realizaci. Díky jejich příspěvku a spolupráci se podařilo zachytit a sdílet inspirativní příběhy, které obohacují naši komunitu.

Marek Černý, 9. B

Kopáčková, Ivana

 

Tisk